Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!
Promenera, Bada i havet, Restaurangbesök, Strand
2 timmar
30 km

Precis när du passerat Tofta strand hunnit få en glimt av Gotlands golfstolthet Kronholmen så passerar du restaurang och hotell Stelor, och tätt inpå orten Västergarn. En liten by precis invid kusten, med ett mysig litet fiskeläge och hamn, samt tre spännande badmöjligheter att pröva. Det tar ca 30 minuter att köra hit från boendet i Vidhave.

Fiskehamn och bad

När du parkerar nere vid fisklägret finns tre badstränder inom ca 150m promenad. Precis söder om parkeringen finns en lekplats och bortom sanddynerna en alldeles utmärkt strand att slappa på och bada ifrån. Om du istället passerar genom fiskelägets röda stugor och ut på baksidan finner du en mycket långgrund strand som passar för små barn och hela familjer. Här är stranden mindre, men å andra sidan är här sällan fler än ett par andra badare samtidigt. 

Du kan också gå ut på piren till hamnen. Längst ut på den finns en badstege och möjlighet att hoppa från alla sidor på piren. Dyk inte, det är inte djupt överallt.

Hotell & restaurang Stelor

Ett bra stopp för lunch, eller med bokning en middag är Hotell & Restaurang Stelor. En charmig anläggning som kombinerar traditionell gotländsk arkitektur med en levande och lummig trädgård. Restaurangen fokuserar på lokala råvaror och gotländska smaker för en varierad matupplevelse. Stelor är en pärla som för dig som söker avkoppling, skönhet och kulinariska läckerheter på Gotland. www.stelor.se

Upptäck och hitta rätt på vägen

Dela med dig:

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

On Key

Related Posts

Ljuvliga kyrkor nära Visby

Att Gotland har många historiska och vackra kyrkor känner du säker till. Vi har samla några mysiga kyrkor som du kanske inte visste om, men som ligger nära Visby. De är väl värda ett besök för att uppleva den gotländska kyrkoarkitekturen.

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!

Koviks udde & fiskeläge

Koviks udde med dess fiskeby, kapell och enastående vyer är ett måste för dig som gillar att utforska Gotländsk natur, kultur och strandängar.

Boka bord på Surflogiet

Tofta strand & Surflogiet

Tofta strand är Gotlands kanske mest kända strand. En ca 3km lång sandstrand där du som älskar ljus sand och blått hav kommer att trivas.

Lås med mobilen

Hos oss är du välkommen direkt in till ditt boende. Du checkar in online och får reda på ditt husnummer och kan ta dig direkt dit när du kommer. Du använder din mobil för att låsa och låsa upp dörren.

Loading...