fbpx
loader image

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!
Promenera, Bada i havet, Restaurangbesök, Strand
2 timmar
30 km

Precis när du passerat Tofta strand hunnit få en glimt av Gotlands golfstolthet Kronholmen så passerar du restaurang och hotell Stelor, och tätt inpå orten Västergarn. En liten by precis invid kusten, med ett mysig litet fiskeläge och hamn, samt tre spännande badmöjligheter att pröva. Det tar ca 30 minuter att köra hit från boendet i Vidhave.

Fiskehamn och bad

När du parkerar nere vid fisklägret finns tre badstränder inom ca 150m promenad. Precis söder om parkeringen finns en lekplats och bortom sanddynerna en alldeles utmärkt strand att slappa på och bada ifrån. Om du istället passerar genom fiskelägets röda stugor och ut på baksidan finner du en mycket långgrund strand som passar för små barn och hela familjer. Här är stranden mindre, men å andra sidan är här sällan fler än ett par andra badare samtidigt. 

Du kan också gå ut på piren till hamnen. Längst ut på den finns en badstege och möjlighet att hoppa från alla sidor på piren. Dyk inte, det är inte djupt överallt.

Hotell & restaurang Stelor

Ett bra stopp för lunch, eller med bokning en middag är Hotell & Restaurang Stelor. En charmig anläggning som kombinerar traditionell gotländsk arkitektur med en levande och lummig trädgård. Restaurangen fokuserar på lokala råvaror och gotländska smaker för en varierad matupplevelse. Stelor är en pärla som för dig som söker avkoppling, skönhet och kulinariska läckerheter på Gotland. www.stelor.se

Upptäck och hitta rätt på vägen

Dela med dig:

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

On Key

Related Posts

Fårö & Visby

Upptäck Visby och Fårö med oss – En drömhelg väntar på dig! Boka torsdag till söndag så ger vi dig grundkursen i Gotland 🙂

Raukarna på Gotland & Fårö

Under tiotusentals år har Gotlands raukar skapats av vinden och havets erosion av mjukare sten som omvälvt hårdare formationer. Det hör till ett besök på Gotland att se naturens egna konstverk.

Ljuvliga kyrkor nära Visby

Att Gotland har många historiska och vackra kyrkor känner du säker till. Vi har samla några mysiga kyrkor som du kanske inte visste om, men som ligger nära Visby. De är väl värda ett besök för att uppleva den gotländska kyrkoarkitekturen.

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!

Loading...