fbpx
loader image

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!
Promenera, Bada i havet, Restaurangbesök, Strand
2 timmar
3 mil

Precis när du passerat Tofta strand hunnit få en glimt av Gotlands golfstolthet Kronholmen så passerar du restaurang och hotell Stelor, och tätt inpå orten Västergarn. En liten by precis invid kusten, med ett mysig litet fiskeläge och hamn, samt tre spännande badmöjligheter att pröva. Det tar ca 30 minuter att köra hit från boendet i Vidhave.

Fiskehamn och bad

När du parkerar nere vid fisklägret finns tre badstränder inom ca 150m promenad. Precis söder om parkeringen finns en lekplats och bortom sanddynerna en alldeles utmärkt strand att slappa på och bada ifrån. Om du istället passerar genom fiskelägets röda stugor och ut på baksidan finner du en mycket långgrund strand som passar för små barn och hela familjer. Här är stranden mindre, men å andra sidan är här sällan fler än ett par andra badare samtidigt. 

Du kan också gå ut på piren till hamnen. Längst ut på den finns en badstege och möjlighet att hoppa från alla sidor på piren. Dyk inte, det är inte djupt överallt.

Hotell & restaurang Stelor

Ett bra stopp för lunch, eller med bokning en middag är Hotell & Restaurang Stelor. En charmig anläggning som kombinerar traditionell gotländsk arkitektur med en levande och lummig trädgård. Restaurangen fokuserar på lokala råvaror och gotländska smaker för en varierad matupplevelse. Stelor är en pärla som för dig som söker avkoppling, skönhet och kulinariska läckerheter på Gotland. www.stelor.se

Dela med dig:

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

On Key

Related Posts

Lokal produktion av sprit på Gotland

Boge bränneri – ett gårdsbränneri

Besök Boge bränneri på nordöstra Gotland. Ett charmigt sprit-bränneri där ni snabbt känner er som hemma. Möt en av ägarna och låt dem guida er genom bränneriet, dess produktion och historia.

Surflogiet – på stranden i Tofta

Surflogiet beach bar och restaurang är som uppstånden ur stranden. Här känner ni sanden mellan tårna och njuter av er strandmeny några meter från vågornas skvalp mot sandstranden.

Salthamn – festlokal och restaurang

Strax norr om Vidhave ligger Salthamn. Här finns en vacker miljö för att mötas, äta och arrangera fester för stora sällskap. Mat och mingel arrangeras både utomhus och inomhus. Festlokalen ligger vägg i vägg och anpassas gärna för alla typer av mässor eller fester.

Stelor gård och restaurang

På gården ligger köket och restaurang i stenhuset ifrån 1700-talet och jämte ligger den stora röda stora lada som är perfekt för bröllop, fest och event. Här och i den fantastiska trädgården finns en dynamisk, rolig och avslappnande plats där det är lätt att känna sig som hemma.

Loading...