En lagom promenad runt Vidhave

Att gå ett varv runt Vidhave är ett lagom avbrott och en möjlighet att sträcka på benen för alla, stora som små. Här passerar du stranden, två vattendrag och får se hela området från Korpklintens höjder.
Promenera

45 minuter

2.5 km

På mindre än en timme får du en promenad längst stranden, i vacker skog och på höga klippor. Om du är som oss och behöver göra av lite spring i benen så är det en utmärkt kortpromenad du bränner av på ca halvtimmen.

Från Korpklinten finns några oväntade vyer för den som är tillräckligt nyfiken
Utsikten från Korpklinten är värd hela promenaden

Upptäck och hitta rätt på vägen

1
Martall, havet & solnedgång
Martallar är från början helt vanliga tallar. Gotlands mylla gör att de växer långsamt och den ihålliga vinden vid havet gör att de växer snabbare på bredden. Testa gärna att gissa den vanligaste vindriktningen där träden står. Kan du se den?

2

De små bäckarna som rinner ut i havet är grundvatten som tagit sig fram inne i kalkberget men här kommit fram i dagen. Detta vattendrag passerar du två gånger på turen. Ta dig över bron och följs stigen så kommer du till havet igen.

3

Du har precis passerat badstugan som anlades av Carl Ekman, en viktig entreprenör här på Gotland i början av 1900talet. Nu är det dags att vända om du inte vill gå vidare till Brucebo. Nu följer du istället klintens fot istället för havet och snart börjar du vandra i skog.

4

Håll utkik åt höger medan du vandrar uppåt. I den täta skogen gömmer sig fundamentet för kvarnhjulet från Kohlens kvarn som etablerades under 1300talet. Vattendraget rinner fortfarande fram här, men bara under vinter och vår. Du passerar strax nedan Lully hills östra grindar och direkt efter ska du vika av åt höger.

5

Under vår, höst och vinter passerar du ett ca 3m högt vattenfall här. Den här vägen byggdes för transporter mellan Visby och Kohlens kvarn.

6

Utsikten mot Visby från Korpklinten på Vidhave
Välkommen till Korpklinten, här är du 30m upp. En fin dag ser du hus i Visby härifrån. Badpirarna i betong nedanför kom till ca år 1930 då Snäckviken var en betalbadplats. Om du är här en stilla sommarkväll rekommenderar vi gärna en picknick här på kvällen, alltmedan solen går ner över horisonten.

Dela med dig:

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

On Key

Related Posts

Tofta strand & Surflogiet

20 minuter söder om Visby ligger Tofta strand. En ca 3km lång sandstrand som sträcker sig mellan Gnisvärd i norr och Surflogiet i söder. Du som älskar stränder med ljus sand och blått hav kommer att trivas. Surflogiet är en

Lås med mobilen

Hos oss är du välkommen direkt in till ditt boende. Du checkar in online och får reda på ditt husnummer och kan ta dig direkt dit när du kommer. Du använder din mobil för att låsa och låsa upp dörren.

Gotlands bästa utsikter över hav och strand från Korpklinten
Promenera

En lagom promenad runt Vidhave

Att gå ett varv runt Vidhave är ett lagom avbrott och en möjlighet att sträcka på benen för alla, stora som små. Här passerar du stranden, två vattendrag och får se hela området från Korpklintens höjder.

Loading...