fbpx
loader image

En lagom promenad runt Vidhave

Att gå ett varv runt Vidhave är ett lagom avbrott och en möjlighet att sträcka på benen för alla, stora som små. Här passerar du stranden, två vattendrag och får se hela området från Korpklintens höjder.
Promenera
45 minuter
2.5 km

På mindre än en timme får du en promenad längst stranden, i vacker skog och på höga klippor. Om du är som oss och behöver göra av lite spring i benen så är det en utmärkt kortpromenad du bränner av på ca halvtimmen.

Från Korpklinten finns några oväntade vyer för den som är tillräckligt nyfiken
Gotlands bästa utsikter över hav och strand från Korpklinten
Utsikten från Korpklinten är värd hela promenaden

Upptäck och hitta rätt på vägen

2

De små bäckarna som rinner ut i havet är grundvatten som tagit sig fram inne i kalkberget men här kommit fram i dagen. Detta vattendrag passerar du två gånger på turen. Ta dig över bron och följs stigen så kommer du till havet igen.

3

Du har precis passerat badstugan som anlades av Carl Ekman, en viktig entreprenör här på Gotland i början av 1900talet. Nu är det dags att vända om du inte vill gå vidare till Brucebo. Nu följer du istället klintens fot istället för havet och snart börjar du vandra i skog.

4

Håll utkik åt höger medan du vandrar uppåt. I den täta skogen gömmer sig fundamentet för kvarnhjulet från Kohlens kvarn som etablerades under 1300talet. Vattendraget rinner fortfarande fram här, men bara under vinter och vår. Du passerar strax nedan Lully hills östra grindar och direkt efter ska du vika av åt höger.

5

Under vår, höst och vinter passerar du ett ca 3m högt vattenfall här. Den här vägen byggdes för transporter mellan Visby och Kohlens kvarn.

6

Utsikten mot Visby från Korpklinten på Vidhave
Välkommen till Korpklinten, här är du 30m upp. En fin dag ser du hus i Visby härifrån. Badpirarna i betong nedanför kom till ca år 1930 då Snäckviken var en betalbadplats. Om du är här en stilla sommarkväll rekommenderar vi gärna en picknick här på kvällen, alltmedan solen går ner över horisonten.

Dela med dig:

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

On Key

Related Posts

Lokal produktion av sprit på Gotland

Boge bränneri – ett gårdsbränneri

Besök Boge bränneri på nordöstra Gotland. Ett charmigt sprit-bränneri där ni snabbt känner er som hemma. Möt en av ägarna och låt dem guida er genom bränneriet, dess produktion och historia.

Surflogiet – på stranden i Tofta

Surflogiet beach bar och restaurang är som uppstånden ur stranden. Här känner ni sanden mellan tårna och njuter av er strandmeny några meter från vågornas skvalp mot sandstranden.

Salthamn – festlokal och restaurang

Strax norr om Vidhave ligger Salthamn. Här finns en vacker miljö för att mötas, äta och arrangera fester för stora sällskap. Mat och mingel arrangeras både utomhus och inomhus. Festlokalen ligger vägg i vägg och anpassas gärna för alla typer av mässor eller fester.

Stelor gård och restaurang

På gården ligger köket och restaurang i stenhuset ifrån 1700-talet och jämte ligger den stora röda stora lada som är perfekt för bröllop, fest och event. Här och i den fantastiska trädgården finns en dynamisk, rolig och avslappnande plats där det är lätt att känna sig som hemma.

Loading...