fbpx
loader image

En lagom promenad runt Vidhave

Att gå ett varv runt Vidhave är ett lagom avbrott och en möjlighet att sträcka på benen för alla, stora som små. Här passerar du stranden, två vattendrag och får se hela området från Korpklintens höjder.
Promenera
45 minuter
2.5 km

På mindre än en timme får du en promenad längst stranden, i vacker skog och på höga klippor. Om du är som oss och behöver göra av lite spring i benen så är det en utmärkt kortpromenad du bränner av på ca halvtimmen.

Från Korpklinten finns några oväntade vyer för den som är tillräckligt nyfiken
Utsikten från Korpklinten är värd hela promenaden

Upptäck och hitta rätt på vägen

2

De små bäckarna som rinner ut i havet är grundvatten som tagit sig fram inne i kalkberget men här kommit fram i dagen. Detta vattendrag passerar du två gånger på turen. Ta dig över bron och följs stigen så kommer du till havet igen.

3

Du har precis passerat badstugan som anlades av Carl Ekman, en viktig entreprenör här på Gotland i början av 1900talet. Nu är det dags att vända om du inte vill gå vidare till Brucebo. Nu följer du istället klintens fot istället för havet och snart börjar du vandra i skog.

4

Håll utkik åt höger medan du vandrar uppåt. I den täta skogen gömmer sig fundamentet för kvarnhjulet från Kohlens kvarn som etablerades under 1300talet. Vattendraget rinner fortfarande fram här, men bara under vinter och vår. Du passerar strax nedan Lully hills östra grindar och direkt efter ska du vika av åt höger.

5

Under vår, höst och vinter passerar du ett ca 3m högt vattenfall här. Den här vägen byggdes för transporter mellan Visby och Kohlens kvarn.

6

Utsikten mot Visby från Korpklinten på Vidhave
Välkommen till Korpklinten, här är du 30m upp. En fin dag ser du hus i Visby härifrån. Badpirarna i betong nedanför kom till ca år 1930 då Snäckviken var en betalbadplats. Om du är här en stilla sommarkväll rekommenderar vi gärna en picknick här på kvällen, alltmedan solen går ner över horisonten.

Dela med dig:

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

On Key

Related Posts

Fårö & Visby

Upptäck Visby och Fårö med oss – En drömhelg väntar på dig! Boka torsdag till söndag så ger vi dig grundkursen i Gotland 🙂

Raukarna på Gotland & Fårö

Under tiotusentals år har Gotlands raukar skapats av vinden och havets erosion av mjukare sten som omvälvt hårdare formationer. Det hör till ett besök på Gotland att se naturens egna konstverk.

Ljuvliga kyrkor nära Visby

Att Gotland har många historiska och vackra kyrkor känner du säker till. Vi har samla några mysiga kyrkor som du kanske inte visste om, men som ligger nära Visby. De är väl värda ett besök för att uppleva den gotländska kyrkoarkitekturen.

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!

Loading...