En lagom promenad runt Vidhave

Att gå ett varv runt Vidhave är ett lagom avbrott och en möjlighet att sträcka på benen för alla, stora som små. Här passerar du stranden, två vattendrag och får se hela området från Korpklintens höjder.
Promenera
45 minuter
2.5 km

På mindre än en timme får du en promenad längst stranden, i vacker skog och på höga klippor. Om du är som oss och behöver göra av lite spring i benen så är det en utmärkt kortpromenad du bränner av på ca halvtimmen.

Från Korpklinten finns några oväntade vyer för den som är tillräckligt nyfiken
Utsikten från Korpklinten är värd hela promenaden

Upptäck och hitta rätt på vägen

2

De små bäckarna som rinner ut i havet är grundvatten som tagit sig fram inne i kalkberget men här kommit fram i dagen. Detta vattendrag passerar du två gånger på turen. Ta dig över bron och följs stigen så kommer du till havet igen.

3

Du har precis passerat badstugan som anlades av Carl Ekman, en viktig entreprenör här på Gotland i början av 1900talet. Nu är det dags att vända om du inte vill gå vidare till Brucebo. Nu följer du istället klintens fot istället för havet och snart börjar du vandra i skog.

4

Håll utkik åt höger medan du vandrar uppåt. I den täta skogen gömmer sig fundamentet för kvarnhjulet från Kohlens kvarn som etablerades under 1300talet. Vattendraget rinner fortfarande fram här, men bara under vinter och vår. Du passerar strax nedan Lully hills östra grindar och direkt efter ska du vika av åt höger.

5

Under vår, höst och vinter passerar du ett ca 3m högt vattenfall här. Den här vägen byggdes för transporter mellan Visby och Kohlens kvarn.

6

Utsikten mot Visby från Korpklinten på Vidhave
Välkommen till Korpklinten, här är du 30m upp. En fin dag ser du hus i Visby härifrån. Badpirarna i betong nedanför kom till ca år 1930 då Snäckviken var en betalbadplats. Om du är här en stilla sommarkväll rekommenderar vi gärna en picknick här på kvällen, alltmedan solen går ner över horisonten.

Dela med dig:

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

On Key

Related Posts

Ljuvliga kyrkor nära Visby

Att Gotland har många historiska och vackra kyrkor känner du säker till. Vi har samla några mysiga kyrkor som du kanske inte visste om, men som ligger nära Visby. De är väl värda ett besök för att uppleva den gotländska kyrkoarkitekturen.

Västergarn fiskeläge & badstrand

Västergarns söta fiskeläge och sandstrand passar familjer med mindre barn perfekt. En nästan okänd strand och bad från betongpir kanske lockar. Också ett bra tillfälle att besöka restaurangen Stelor!

Koviks udde & fiskeläge

Koviks udde med dess fiskeby, kapell och enastående vyer är ett måste för dig som gillar att utforska Gotländsk natur, kultur och strandängar.

Boka bord på Surflogiet

Tofta strand & Surflogiet

Tofta strand är Gotlands kanske mest kända strand. En ca 3km lång sandstrand där du som älskar ljus sand och blått hav kommer att trivas.

Lås med mobilen

Hos oss är du välkommen direkt in till ditt boende. Du checkar in online och får reda på ditt husnummer och kan ta dig direkt dit när du kommer. Du använder din mobil för att låsa och låsa upp dörren.

Loading...