fbpx
loader image
Lokal produktion av sprit på Gotland

Boge bränneri – ett gårdsbränneri

Besök Boge bränneri på nordöstra Gotland. Ett charmigt sprit-bränneri där ni snabbt känner er som hemma. Möt en av ägarna och låt dem guida er genom bränneriet, dess produktion och historia.
Kultur, Restaurangbesök
2 timmar
4 mil

Gårdsbränneri = Ett litet sprit-bränneri på Gotlands Landsbygd

Boge bränneri är ett lokalt, litet, spritbränneri här på ön. Eller som de själva kallar det, ett gårdsbränneri! Det är ett intressant resmål, bara ca en halvtimme från Vidhave och Visby. Det passar dig dig som vill förstå hur småskaliga verksamheter fungerar här på ön, som uppskattar hållbar produktion och grannsamverkan. Eller bara fantastisk sprit och dess tillverkning.

Det lilla och charmiga spritbränneriet ligger på en gård i den lilla orten Boge, på Gotlands nordöstra landsbygd. Verksamheten ligger i en av gårdens tidigare servicebyggnader och på insidan möts ni i en miljö som ser olika ut beroende på när ni kommer i produktionen. Oavsett när så känner man sig snabbt välkommen. En av ägarna hälsar er välkomna och börjar guiden genom bränneriet. Ni lär er om deras historia, deras filosofi bakom spritproduktionen, de olika stegen i tillverkningsprocessen och om du vill även egenheterna med att tillverka sprit i Sverige.

Under visningen beskrivs olika teknikerna som används för att bränna olika typer av sprit och hur små detaljer i processen kan påverka slutresultatet av produkten. Det är engagerande och väldigt interaktivt! Det finns gott om tillfällen att ställa frågor och diskutera med personalen. Det finns mycket att dyka djupare i, och frågar du så får du svar.

Under och efter visningen erbjuds möjlighet att provsmaka den lokala produktionen. Vi gör det mitt i bränneriet och plötsligt knyts produktionsteknik, lokala samarbeten, ingredienser, historia och återvinning ihop i några små och välsmakande upplevelser. Samtidigt får du de olika smakprofilerna förklarade och några tips om hur man kan uppskatta spriten på bästa sätt.

Ni bokar visning direkt med Boge bränneri och besöket tar upp till 1,5 timmar. Det är ett minnesvärt och lärorikt besök på det lilla och lokala spritbränneriet.

Upptäck och hitta rätt på vägen

Dela med dig:

On Key

Related Posts

Salthamn – festlokal och restaurang

Strax norr om Vidhave ligger Salthamn. Här finns en vacker miljö för att mötas, äta och arrangera fester för stora sällskap. Mat och mingel arrangeras både utomhus och inomhus. Festlokalen ligger vägg i vägg och anpassas gärna för alla typer av mässor eller fester.

Surflogiet – på stranden i Tofta

Surflogiet beach bar och restaurang är som uppstånden ur stranden. Här känner ni sanden mellan tårna och njuter av er strandmeny några meter från vågornas skvalp mot sandstranden.

Stelor gård och restaurang

På gården ligger köket och restaurang i stenhuset ifrån 1700-talet och jämte ligger den stora röda stora lada som är perfekt för bröllop, fest och event. Här och i den fantastiska trädgården finns en dynamisk, rolig och avslappnande plats där det är lätt att känna sig som hemma.

Lokal produktion av sprit på Gotland

Boge bränneri – ett gårdsbränneri

Besök Boge bränneri på nordöstra Gotland. Ett charmigt sprit-bränneri där ni snabbt känner er som hemma. Möt en av ägarna och låt dem guida er genom bränneriet, dess produktion och historia.

Loading...